Čaji

Lejca čaj

»Lejca« čaj

Domača čajna mešanica zelišč in zdravilnih rastlin za dobro počutje in sprostitev po napornem dnevu. Primeren za vso družino.

Cena: 3,80 €

Podrobnosti | Nakup

Čaji

»Lejca« zeliščni čaji so osvežilni napitki iz zdravilnih rastlin, ki rastejo pri nas. So prijetnega vonja, okusa in barve. Zeliščni čaji blagodejno vplivajo na naš organizem, saj so vir vitaminov in zdravilnih naravnih učinkovin, ki jih organizem sprejema v neškodljivih količinah.

Redno, vendar zmerno pitje čaja nam pomaga ohranjati zdravje. Čaj krepi obrambne sposobnosti telesa, mu pomaga pri razstrupljanju in spodbuja presnovo. Pitje zeliščnih čajev je še zlasti priporočljivo v času prehladov in drugih viroznih obolenj.

Zeliščne čaje večinoma pripravljamo s poparkom ali prevretkom. Poparek pripravimo tako, da zelišča (listi, cvetovi) prelijemo z vročo vodo, pustimo stati 5 do 10 minut, premešamo in precedimo. Prevretek pripravimo tako, da zelišča (plodovi, skorja, semena ali korenine) stresemo v kozico, prelijemo z mrzlo vodo, pokrijemo in zavremo. Kuhamo 5 do 15 minut, precedimo in čim hitreje spijemo, da se učinkovine ne izgubijo.

NASVET: Vsem zeliščnim čajem lahko izboljšamo okus z dobrim domačim medom, ki vsebuje dragocene naravne učinkovine. Kombinacija zdravilnih učinkovin medu in zelišč bo spodbudila obrambne sposobnosti vašega telesa.